Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Στις 5/6 η δίκη του ζεύγους που εξαφάνισε περισσότερα από 150 κουτάβια

Στις 5/6 θα δικαστούν τελικά από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών η 44χρονη Μαρίας Ξ. και ο 71χρονου Κώστα Μ., κάτοικοι Κολωνού οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη στο Περιστέρι καθώς με πλαστά στοιχεία ταυτότητας θέλησαν να υιοθετήσουν από την Μάρθα Πουλτίδου εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) ένα ακόμα κουτάβι.
Και οι δύο οι οποίοι παρουσιάζονταν ως σύζυγοι με πλαστά στοιχεία ταυτότητας φέρονται να έχουν υιοθετήσει και να έχουν εξαφανίσει περισσότερα από 150 κουτάβια. Η 44χρονη παραδέχτηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι το ένα από τα σκυλάκια που υιοθέτησε στη Σαλαμίνα από τη Χριστίνα Δελλή πριν από μερικές μέρες το άφησε στο αυτοκίνητο και εκεί πέθανε από θερμοπληξία ενώ το δεύτερο ζώο που ανέλαβε να φιλοξενήσει δεν εξήγησε που το εγκατέλειψε.
Δεκάδες φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε. Φιλοζωικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώνουν στοιχεία εις βάρος των δύο συνεργών, αφού διαπιστώθηκε ότι είναι δεκάδες τα εξαφανισμένα ζώα και μέχρι τώρα η συγκεκριμένη γυναίκα υπέγραφε συμβόλαια υιοθεσίας χρησιμοποιώντας τρια διαφορετικά ονόματα και πλαστές ταυτότητες.
Το αν τα σκότωναν ή τα πουλούσαν δεν έχει διευκρινιστεί. Πρόκειται πάντως για μια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση και για τη σύλληψη τους χρειάστηκε να συνεργαστούν φιλοζωικά σωματεία, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η ΕΛ.ΑΣ.
Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία κατα συρροή, για χρήση πλαστού εγγράφου, πλαστοπροσωπία, για το άρθρο 16 του 4039/2012 περί κακοποίησης και θανάτωσης ζώων και για το άρθρο 1 του 1197/81.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...