Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

6.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη πώληση πτηνών στο κέντρο της Αθήνας


Χρηματικό πρόστιμο 6.000 ευρώ επιβλήθηκε σ’ έναν πλανόδιο μικροπωλητή, ο οποίος εντοπίστηκε στις 26/4 στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου να πουλάει χωρίς άδεια και υπαίθρια 130 κοτοπουλάκια και παπάκια. Την υπαίθρια πώληση των πτηνών στο κέντρο της Αθήνας – που συμβαίνει συστηματικά αν και απαγορεύεται δια νόμου – είχε καταγγείλει στην αρμόδια Δημοτική Αστυνομία η Μάριζα Χριστοδούλου αντιπρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και είχε απευθυνθεί στον Δήμο Αθηναίων ώστε να γίνει ο σχετικός έλεγχος.
O υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Κολοβός απαντώντας στην κα Χριστοδούλου εξηγεί: «Αναφορικά με την καταγγελία σας, σχετικά με κοτοπουλάκια και παπάκια θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό πως Υπάλληλοι μας στις 26/04/2013 στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους πραγματοποίησαν έλεγχο σε πλανόδιο μικροπωλητή στον οποίο βεβαιώθηκε η υπ’ αριθμ.0652 παράβαση για αδικήματα σύμφωνα με τον Ν. 2323/95.
Η ως άνω παράβαση αφορά έλλειψη αδείας και έλλειψη συνοδευτικών παραστατικών και επισύρει πρόστιμο ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. Εν συνεχεία, ο Προϊστάμενος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, Κος Δικαιάκος Πουλίκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Διευθυντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής κ. Μπελεσίωτη Χρήστο, έτσι ώστε να αποσταλεί κτηνίατρος, λόγω αρμοδιότητας, για την διαπίστωση της κλινικής κατάστασης των 130 περίπου νεοσσών.
Κατόπιν ελέγχου συντάχθηκε η υπ’ αριθμ.110629/20-05-2013 έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, την οποία σας επισυνάπτουμε. Ολοκληρώνοντας, σας κάνουμε γνωστό ότι η υπηρεσία μας συνεχίζει τους ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των αυξημένων ανελαστικών υποχρεώσεων της. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».


Πηγή: 6.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη πώληση πτηνών στο κέντρο της Αθήνας | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...