Μετά την καταγγελία του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Πολύγυρου για μη εφαρμογή του νόμου 4039/2012 που τον υποχρεώνει (όπως και κάθε Δήμο) να περιθάλπει και να στειρώνει αδέσποτα ζώα, η μεταστροφή του δεύτερου είναι εντυπωσιακή. 
Οι φιλόζωοι, που έκαναν την καταγγελία στους δύο Δήμους όπως είχαμε δημοσιεύσει τον Αύγουστο στο adespoto.gr,  είχαν μιλήσει προηγουμένως δεκάδες φορές με τον Γενικό γραμματέα του Δήμου Πολύγυρου ενώ είχαν στείλει και δεκάδες επιστολές ενημερώνοντας τους για τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στα ζώα, χωρίς αποτέλεσμα.
Μόλις όμως ο Δήμος παρέλαβε την κοινοποίηση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα και στους Επιθεωρητές Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έκανε σύμβαση με τον κτηνίατρο Μουδανιών Κώστα Βάνχερς για την στείρωση και κτηνιατρική φροντίδα 150 ζώων ενώ ζήτησε και συνάντηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τη φιλοζωική οργάνωση!
Οι φιλόζωοι και οι αρμόδιοι από το Δήμο έκαναν μια συζήτηση επί όλων των θεμάτων που πρέπει να υλοποιηθούν και ξεκινούν πλέον, με στενό συνεργάτη του Δήμου την φιλόζωη Έρικα Κατοπόδη.
Όλα τα σωματεία πρέπει να κάνουν το ίδιο στους Δήμους τους που αδρανούν και να ζητάνε την εφαρμογή του νόμου, όχι ψευτοπαροχές.
Η καταγγελία γίνεται προς την Εισαγγελία της περιοχής που ανήκει ο Δήμος και κοινοποιείται στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και στον ίδιο τον Δήμο.
Παρακάτω θα δείτε υποδείγμα επιστολών-καταγγελιών, όπως αυτά που έστειλε η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για να πιέσετε τους Δήμους της περιοχής σας. Ακόμα και ως πολίτες, εφόσον δημιουργήσετε ένα σωματείο, μπορείτε να το κάνετε. Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί τα αδέσποτα!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ, ΠΡΟΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Προς Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης                                                    
Κύριοι
Σας κοινοποιούμε καταγγελία μας κατά του Δημάρχου του Δήμου ............, (ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ)........................και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου ........................................, προς την Εισαγγελία Πολυγύρου, το Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου και το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε πως η αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην επικράτεια του Δήμου ................ έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και η πλήρης αδιαφορία του Δήμου να εφαρμόσει αυτά  που από το νόμο 4039/2012 και των κώδικα των κατά Καλλικράτη Δήμων προκύπτουν ως υποχρέωση του, αποτελεί παράβαση καθήκοντος, θέτει σε κίνδυνο τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου και θίγει τη ποιότητα της ζωής αυτών.  
Παρακαλούμε για τη παρέμβαση σας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και αναμένουμε τις ενέργειες σας.
ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Φιλοζωικό Σωματείο ...................
Τηλ............
e-mail .............................
Παρακαλούμε η επιστολή μας να πρωτοκολληθεί και να ενημερωθούμε για τον  αριθμό πρωτοκόλλου.

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6488%3Akataggeilte-gia-parabasi-kathikontos-toys-dimoys-poy-den-frontizoyn-ta-adespota-zoa&catid=35%3Ageneralnews&Itemid=67