Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Το πήραν από τη δήθεν «φιλόζωη» με εντολή εισαγγελέα!


  5 
 
  9  1659
Ανίδεοι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Συντάγματος
Στο κτηνιατρείο του Δημήτρη Γαρμπή στην Καλλιθέα μεταφέρθηκε χθες από τους υπαλλήλους του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων το γέρικο και παράλυτο Μπορζόι, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το εγκατέλειψε στον Λυκαβηττό και στα χέρια μιας δήθεν φιλόζωης γυναίκας που αποδείχτηκε ανάξια να το φροντίσουν.
Αυτό έγινε βέβαια κατορθωτό μόνο αφού στο διαδίκτυο έγινε χαμός από το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Αθηναίων κλήθηκε να παραλάβει το ζώο, που ζούσε μαρτυρικό βίο, και όμως οι υπάλληλοι του δεν κατάφεραν να το αποσπάσουν από τα χέρια της κυρίας που ισχυριζόταν ότι το φροντίζει υπαίθρια...
Έτσι ήταν το ζώο για περίπου έναν μήνα!
Θυμίζουμε ότι μια νεαρή γυναίκα η Μαριάννα στις 22/7 έκανε γνωστό το δράμα του ζώου μέσω facebook και τότε το www.zoosos.gr στο πλαίσιο του ρεπορτάζ επικοινώνησε με την Άννα Μακρή που είναι υπεύθυνη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων για να μάθουμε το γιατί το σκυλί αφέθηκε στη μοίρα του.
Η Μάρθα Πουλτίδου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) μαζί με την Ύρια Λιονάκη εκ μέρους των «Ενεργών Πολιτών για την Προστασία των Ζώων» και με την Ντοριάννα Κουή  πήγαν τελικά χθες στο πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να ζητήσουν με διάταξη την αφαίρεση του σκύλου από εκείνη που τον κατέχει χωρίς να τον φροντίζει ουσιαστικά αφού τον είχε επί έναν μήνα στο Λυκαβηττό.
Οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Συντάγματος δεν ήξεραν τι να κάνουν!
Η εισαγγελέας Ζώων Αθηνά Θεοδωροπούλου έδωσε την διάταξη αφαίρεσης και με αυτή ανά χείρας οι γυναίκες πήγαν στο Α.Τ. Συντάγματος. Εκεί οι φιλόζωες πληροφορήθηκαν ότι θα σταλεί περιπολικό από την Άμεση Δράση και μάλιστα τους ζητήθηκε - αν χρειαστεί να επέμβει κλειδαράς - να τον πληρώσουν οι ίδιες για να πάρουν το σκυλί!
Τελικά πήγαν στο σπίτι της γυναίκας, που είχε το σκυλί, μαζί με το περιπολικό, το συνεργείο του Δήμου Αθηναίων
και τους υπαλλήλους Δημήτρη Ίσσαρη και Σπύρο Κονιδάρη και εκεί βρήκαν και τη δικηγόρο της, η οποία προσπαθούσε να πείσει τις εκπροσώπους των σωματείων να φύγουν, ενώ η πελάτισσα της δεν άνοιγε την πόρτα του σπιτιού της.
Η κα Πουλτίδου εξήγησε στο www.zoosos.gr το χρονικό της υπόθεση τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες ήταν ουσιαστικά ανίδεοι!
Σύμφωνα πάντα με την κα Πουλτίδου: «οι αστυνομικοί δεν είχαν ιδέα τι πρέπει να κάνουν, αλλά ούτε και στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος γνώριζαν. Προσπάθησα να εξηγήσω στην αξιωματικό υπηρεσίας τι πρέπει να γίνει, μια και δήλωσε άγνοια. Αφού της εξήγησα πως γίνεται μια αφαίρεση ζώου, μου απάντησε: “θα μου πείτε εσείς πως θα κάνω τη δουλειά μου;”.
Στη συνέχεια επειδή η γυναίκα που είχε το Μπολζόι δεν άνοιγε την πόρτα αντί να καλέσουν πταισματοδίκη ως όφειλαν οι αστυνομικοί κάλεσαν τον εισαγγελέα, που είχε βάρδια, και συγκεκριμένα τον Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο (ο οποίος είχε παυθεί από εισαγγελέας Ζώων τον Νοέμβριο του 2012 μετά από δική μου καταγγελία). Εκείνος τους είπε τότε να φύγει το περιπολικό και να ακυρωθεί η εισαγγελική παραγγελία!
Μόλις το πληροφορήθηκα πήρα τηλέφωνο στο Α.Τ. Συντάγματος και έγινε ο κακός χαμός. Εξήγησα στην αξιωματικό υπηρεσίας ότι δεν έχουμε εισαγγελική παραγγελία αλλά διάταξη αφαίρεσης, και πως ένας εισαγγελέας δε μπορεί να ακυρώσει διάταξη άλλου εισαγγελέα. Της εξήγησα ότι δεν είχαν καμιά δουλειά να ζητήσουν εισαγγελέα αφού η διαδικασία προβλέπει πταισματοδίκη.
Η αξιωματικός υπηρεσίας επέμενε ότι το περιπολικό πρέπει να φύγει, και τότε την ενημέρωσα ότι θα πάω στη Γ.Α.Δ.Α. και θα της αναφορά για παράβαση καθήκοντος. Τότε μου είπε: "πράξτε τα νόμιμα". Τελικά η γυναίκα, το πολύ άρρωστο και ηλικιωμένο ζώο (είναι περίπου 13 ετών) αναγκάστηκε να συνεργαστεί  και το παρέδωσε για να μεταφερθεί στον κτηνίατρο».


Πηγή: Το πήραν από τη δήθεν «φιλόζωη» με εντολή εισαγγελέα! | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...